Rebsorte: 100 % Syrah, BIO
Verkostet Dez. 2021:
2016 Paul Jaboulet Aîné Crozes Hermitage Domaine de Thalabert mit seiner dichten, purpurroten Farbe lässt Aromen schwarzer Kirsche und Brombeeren erkennen. Er braucht aber etwas mehr Luft um Zugang zu finden. Mineralische, rauchige Noten mit Gewürznoten kommen dann hinzu. Den Geschmack belebt reife Frucht mit kernigem Tanningerüst, das griffig auf den Gaumen wirkt. Der Wein bringt gutes Potenzial für Reife mit sich und gewinnt mit ein paar Jahren Flaschenlager an Stilistik.
Bewertungen:
Jeb Dunnuck 94/100 Punkte
Robert Parker The Wine Advocate 93/100 Punkte
James Suckling 92-93/100 Punkte
Winespectator 91/100 Punkte
Robert Parker The Wine Advocate Rating 93 Drink Date 2018-2035 Reviewed by Joe Czerwinski
The classically styled 2016 Crozes Hermitage Domaine de Thalabert boasts savory scents of black olive and leather. Medium to full-bodied, it's plummy and rich, creamy and ripe but savory and earthy, not jammy at all, with a lingering, velvety-textured finish. It drinks well now, but it should continue to evolve and drink well through 2035.
The charming Caroline Frey was all smiles during my visit to the Jaboulet tasting room on the main square in Tain l'Hermitage. Her Burgundy vintage was complete and very promising. And even though severe hail damage at Château La Lagune in Bordeaux resulted in no grapes being harvested there this year, it meant she could focus all her energy on the 2018s in the Rhône. We started off with the 2016s. "Hopefully, we will still have years like this," she said. "It's a vintage with more length. I like it!" There's no doubt the 2016s are successful here, but in many instances the 2017s look even better. "I'm always a little afraid of hot vintages," she said. "But I find a balance in this one." The proof is in the pudding: Some of the 2017s are the best I've ever tasted at this address.
Erzeuger/Abfüller: Domaine Paul Jaboulet Aîné, Route Nationale 7, 26600 Tain-l'Hermitage, France
34,50 €
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Versandkostenfrei in folgende Länder: Mehr anzeigen Weniger anzeigen
Rebsorte: 100 % Syrah, BIO, kann reifen bis nach 2040
Bewertungen:
James Suckling 97-98/100 Punkte
Jeb Dunnuck 97/100 Punkte
Robert Parker The Wine Advocate 96/100 Punkte
verkostet Dezember 2022:
2016 Hermitage La Chapelle Jaboulet Aîné zeigt sich mit dunkler, purpurroter Farbe. Die Nase wirkt sehr präsent, schwarze Beeren, Cassis, Lakritze und Röstbrot. Cremig elegant der Ansatz im Mund. Erst mineralische Frische, dann entfaltet der Wein im Mund Volumen und Dichte. Konzentriert am Gaumen, verweilt dort elegant und endlos lang mit Druck und reifem Tannin. Selbst der Abgang spielt in der eigenen Liga...Sicher ein klassischer La Chapelle, dessen Stärke in Eleganz und Konzentration gut zwei Dekaden überzeugen kann.
Robert Parker The Wine Advocate Rating 96 Drink Date 2020-2040 Reviewed by Joe Czerwinski
Sourced from the granitic western portion of the appellation, the 2016 Hermitage La Chapelle features mouthwatering aromas of black olives and charred beef. It's full-bodied and creamy-velvety in texture, incredibly lush without being overtly fruity. In fact, it's largely savory, with elegant shadings of leather and spice on the long, silky finish. Yet despite being delicious now, this still has the granite backbone to age through 2040.
Erzeuger/Abfüller: Domaine Paul Jaboulet Aîné, Route Nationale 7, 26600 Tain-l'Hermitage, France
259,00 €
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