Rebsorten: 50 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot, 20 % Petit Verdot
Perfekt gelagert und gereift seit Kauf en primeur ab Château, lagerfähig bis nach 2026, Füllstand hf high fill
Bewertungen
Wine Advocate Robert Parker 91/100 Punkte
Jeff Leve, The Wine Cellar Insider 90/100 Punkte
Falstaff Magazin 90/100 Punkte
La Revue du Vin de France 17,5/20 Punkte
verkostet Jan. 2020:
Mit seiner sehr dichten, purpurroten Farbe zeigt der 2009 Château Belle-Vue kein bisschen Reifegrad. Komplex wirken auf die Nase Aromen von Cassis, Kräuterwürze, Melasse und Kaffee. Dicht und saftig kommt die Frucht am Gaumen an. Ihr kerniges Tannin gibt dem Wein noch einige Jahre Zeit zum Lagern.
Robert Parker Wine Advocate Rating 91 Reviewed by Robert M. Parker Jr.
In a somewhat tragic twist, this over-achieving cru bourgeois in Haut-Medoc has turned in its finest wine to date, an unfined cuvee made from 50% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and 20% Petit Verdot, created by the late proprietor Vincent Mulliez, who died suddenly last year. Sadly, this was his best effort. Notes of blackberries, black currants, licorice and a hint of toasty oak jump from the glass of this medium to full-bodied, well-endowed, impressively pure and textured wine. It should drink nicely for up to a decade.
Erzeuger/Abfüller: Château Belle-Vue, 103 route de Pauillac, 33460 Macau, France
33,00 €
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